Frecvenţa sau Rezonanţa Schumann

DrSchumann Unul din elementele estenţiale ale timpului este şi rezonanţa Schumann care se referă la frecvenţa de rezonanţă a atmosferei Pământului, ce este cuprinsă între suprafaţa acestuia şi cea mai densă parte a ionosferei. Rezonanța Schumann s-ar defini a fi oscilația care apare în cavitatea rezonantă pământ-ionosferă datorită descărcărilor electrice care există permanent pe această planetă (în orice moment există în medie peste 2000 de furtuni în jurul planetei noastre care produc 50 de fulgere în fiecare secundă. Fiecare fulger crează de fapt o undă electromagnetică captivă în această cutie rezonantă).

 Denumirea ei provine de la numele fizicianului german Winfried Otto Schumann (1888-1974) care a lucrat, pentru o scurtă perioadă de  timp, în Statele Unite, după al doilea război mondial şi a prezis că atmosfera Pământului va rezona la anumite frecvenţe electromagnetice.  Totuşi primul care a enunţat şi semnalat prezența acestei frecvențe a fost renumitul savant Nikola Tesla în undeva în anul1899, în laboratorul său din Colorado Springs, iar prima explicație apropiată de ceea ce se admite astăzi ca fiind definiția acestui fenomen a fost atribuită lui Oliver Heaviside și Arthur Edwin Kennelly în anul 1902.

uitleg schumann resonance Chiar dacă s-a demonstrat că există armonici ale acestei frecvențe, fundamentală (frecvența principală, rădăcină, de la care se pleacă) este cea de 7,83 Hz. Schumann însuşi a realizat o măsurătoare efectivă a acestei frecvențe în anul 1954 și a descoperit aceeași valoare cu cea calculată teoretic. Agenţia Spaţială Americană, NASA, a realizat pentru prima dată măsurători în anul 1960 și a confirmat valoarea calculată de Schumann și a împământenit termenul de „rezonanță Schumann”.

      În regulă dar de ce m-am apucat să abordez acest subiect acum, mă veţi întreba !?!? Fiindcă se pare că (nu există dovezi certe), rezonanţa sau frecvenţa Schumann s-a modificat punând în mare pericol existenţa noastră. Poate că digitalizarea excesivă a vieţii noastre, wi-fi, radio, televiziunea, experimentele (Particula lui Dumnezeu) şi celelalte câmpuri electromagnetice generate artificial de noi oamenii au avut o influenţă dar se pare că undeva există o eroare deoarece, cercetătorii spun că: Există o strânsă legătură între frecvența Schumann și dimensiunile oaselor din corpul nostru, astfel că dacă s-ar fi modificat această frecvență am arăta acum ca niște specii complet diferite.

Schumann Resonance 2 Fără vrerea lui Winfried Otto Schumann a reuşit să împartă în mai multe tabere: cei ce susţin această teorie (a schimbării frecvenţei), cei contra, cei indiferenţi, alarmiştii şi profitorii. În funcţie de timp şi evoluţia rezonanţei Schumann 😉 subsemnatul îşi ia angajamentul să revină cu o nouă postare, menită să o completeze pe aceasta !

About Robert Codescu

blogger de blogger

One response to “Frecvenţa sau Rezonanţa Schumann

  1. Daca am depinde numai de frecventa Schumann, aproape 3 sfert de planeta ar fi in momentul de fata bolnava. Suplimentul de vitalitate vine exclusiv din atitudinea noastra pozitiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *